OM OSS

NYTT ELFÖRETAG I LUNDSBRUNN

Bild Benny och Per - LBN Elektriska AB

Benny Johansson och Per Korsell har startat LBN Elektriska.
-Det ska bli riktigt spännande, säger Benny.

Per och Benny har båda lång erfarenhet av elbranschen och har tidigare arbetat tillsammans under flera år.

-Vi satt på varsitt håll och funderade på att starta eget, när vi pratade om det konstaterade vi att det är lika bra att vi kör ihop, säger Per. Båda bor i Lundsbrunn där företaget också kommer ha sin bas.

-Vi håller just nu på att fixa med ett lager och kontor i Värsåsvillans gamla lokaler. Beslutet att satsa togs i december, sedan dess har det gått fort.

-Jag började med lite småjobb redan i januari, nu handlar det mycket om att komma ut och visa sig, säger Benny.

Personlig kontakt

Deras ambition är att skapa en nära relation till kunden.

-En tät kundkontakt är vad allt handlar om, vi har fördelar som ett litet bolag, med de större firmorna blir det lätt att hantverkarna kommer lite närsomhelst och det är olika personer helar tiden, menar Per.

-Vi lägger inte ned verktygen och går hem när klockan är fyra, säger Benny.

Duon kommer att fokusera på Götene kommun med omnejd och riktar sig till alla typer av kunder – privatpersoner, industri och lantbruk.

-Det finns definitivt en marknad, väldigt många man har pratat med har efterfrågat den personliga kontakten som vi kommer kunna erbjuda, säger Per.

Två företag

Benny och Per nöjer sig inte med ett företag. Parallelt med elsatsningen har man också förvärvat Eldsjälens värme i Skara.

-Vi håller på och lär oss den verksamheten just nu, säger Per.

-Att starta upp ett företag är jobb nog, via har att göra, säger Benny med ett skratt.

Även om man siktar på att anställa i framtiden är det just nu extra hårt jobb som gäller för de två nyblivna företagarna.

-Det blir många långa dagar, men man jobbar ju för sig själv på ett annat sätt än när man är anställd, det känns riktigt bra, säger Per.

Text: Johan Månsson